Welkom!

GandsHealth heet u welkom op ons bloeddrukportaal. Veel mensen zijn zelfs tegenwoordig nog onwetend over de gevaren van een te hoge bloeddruk, u hebt de juiste keuze gemaakt door op zoek te gaan naar een oplossing. Wij hopen u hier voldoende te kunnen informeren zodat u straks een goed overwogen keuze kunt maken voor de aanschaf van een bloeddrukmeter die aan uw eisen voldoet. Met onze betrouwbare doch goedkope bloeddrukmeters kunt u zich straks veilig en gemakkelijk thuis meten. Op deze site hebben we een zorgvuldige collectie van de beste pols en bovenarm bloeddrukmeters samengesteld die u via ons kunt bestellen. Een bloeddrukmeter kopen doet u niet dagelijks, wij zorgen ervoor dat u een goede keuze maakt!

Direct naar de bloeddrukmeters!

bloeddrukmeter

Aanraders

 

 

 

 

 

Door mijn overtuiging ging zelfs mijn dochter een bloeddrukmeter kopen! - Mevr. Bruinsma, Groningen.

Bloeddruk te hoog?

Een te hoge bloeddruk kan een beroerte tot gevolg hebben. Als de bloedvoorziening naar de hersenen plotseling onderbroken wordt, spreekt men van een beroerte. Vrijwel altijd heeft het een beschadiging van hersenweefsel tot gevolg dat veroorzaakt wordt door een lek in een hersenbloedvat of een verstopping van de slagader.

Dit heeft een zogenaamde hersenbloeding of een herseninfarct als gevolg. Beroerte is de belangrijkste oorzaak van invaliditeit in Nederland. Een beroerte betekent niet alleen een ingrijpende verandering in het leven van degene die getroffen is, maar ook in dat van de mensen in de naaste omgeving.

U kunt dit voorkomen door regelmatig uwzelf te controleren met een bloeddrukmeter.


Bloeddrukmeter kopen?

Extra informatie?

Hoe te meten?

Bloeddruk wordt gemeten met een bloeddrukmeter. Deze bestaat uit een bandvormige ballon en een meter. De ballon wordt om de bovenarm gevouwen en opgeblazen met een pompje tot de druk zo hoog is dat er geen bloed meer door de bovenarmslagader loopt (polsslag niet meer voelbaar). Nu laat men de druk in de ballon langzaam zakken door een ventieltje iets te openen. Op een gegeven moment is de bloeddruk hoger dan de druk in de ballon, zodat de slagader in de arm bij iedere hartslag even iets bloed doorlaat. Dit wordt gedetecteerd door de bloeddrukmeter.

De op dit punt afgelezen waarde van de bloeddrukmeterwordt genoteerd en is de bovendruk. Laat men de druk verder zakken, dan verdwijnen de tonen weer op het moment dat de slagader gedurende de hele meting openblijft. Nu leest men de onderdruk af.

Lees verder...